La Falla Barro d’Onda presenta el seu Llbret

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE L´ART DEL FOC

Estos dies,, l´activitat fallera esta en plena efervescència, amb el preparament dels ninots indultats, les carrosses per a les cavalcades del ninot, les comparses, passar pels carrers del barri per recaptar diners passant el típic cabas, etc. i també les presentacions dels llibrets que les comissions falleres editen en cada exercici.

El divendres passat va ser el torn de presentar a la societat fallera el llibret de la falla Barri d´Onda titulat “L´Art del foc”. En els salons de la seu social de la Caixa Rural Sant Josep de Borriana. Presenta´n un llibret innovador i amb una temàtica molt relacionada amb la cultura valenciana “La pirotècnia”.

La primera part del llibret ha estat per a als típicS saludes, fotos de les Corts d´honor i de la Fallera Major, les lloances corresponents i el repàs gràfic de l´exercici passat, això si, sempre busca´n una relació i cohesió amb el tema central del llibret. La segona part del llibret a sigut destinat al monogràfic de la història de la pirotècnia, dividint la secció en tres apartats, història de la pirotècnia universal amb L´assaig “Pirotècnia: del tret al masclet” escrit per Santiago Calaforra, la segona història de la pirotècnia valenciana amb l´assaig “Diguen-li Foc Trac” escrit per Pedro Manchón i per últim l´assaig titulat “L´alquímia i el foc dels Martí” escrita per Sergio López repassant la història de la pirotècnia a la localitat de Borriana que en la seua gran majoria ha estat dedicada a la nissaga familiar dels pirotècnics Martí de la reconeguda empresa Pirotècnia Martí amb 6 generacions treballant a l´ofici.

Ell llibret que ha estat dissenyat i maquetat la comissionada Verónica Sorribes, la portada ha estat dissenyada per l´artista borrianenc Juan Poré. El llibre inclou un amplíssim material gràfic cedit en la seua gran majoria per Jose manuel Dinaire i la Associació Cultural Amigos de la Pirotècnia, tambè hi han col.laborat en l´apart fotogràfic Alberto Navarro i Miguel Ruiz.

Enguany la Falla Barri d´Onda ha dotat al seu llibret d´uns elements diferenciadors com introduir codis QR al llibret perquè es poguera visualitzar mitjançant l’enllaç, mascletades i castells de focs d’artificis, proposant així un llibre interactiu. Dotar al llibre d´un separa fulls que fora un masclet original (sense pólvora , clar) realitzat per Bernardo Granados de “Pirotecnia Mart SL”i i com a obsequi un dibuix, fet a foc, de l´emblema de la falla, la bruixa, realitzat amb la combustió d´una mescla de diferents pólvores, per a crear una varietat de textures i colors. Cada dibuix és únic, puix cada combustió i càrrega de pólvora han sigut desiguals en cada paper, realitzats per la dupleta de genis Carlos Granados Martí i Juan Pore; també s´ha gravat la lectura del llibre per a fer-ho accessible als invidents amb un enllaç digital, mitjantçant els codis QR a la xarxa per poder-ho escoltar des de qualsevol dispositiu amb accés a internet, aquest procés de narració ha sigut realitzat en la seua gran majoria per Ruben Soto. I per últim publicar el llibret en la versió digitalitzada.

Per últim i com a colofó d´este projecte anomenat #algomesqueunllibretdefalla la presentació ha estat acompanyada a la inauguració, en els mateixos salons de la Caixa Rural, d´una exposició referent a la història de la pirotècnia que ha sigut montada per la empresa Pirotècnia Marti i que estarà oberta a tots els públics fins el dimecres dia 2.

Per últim este proyecte ha estat dirigit i coordinat per Sergio López i Berta Hernández i avalat per la gestora i tota la comissió de la falla, que també vol agrair a totes les cases comercials que han apostat per aquets ambiciós projecte.

Be Sociable, Share!

FACEBOOK

INSTAGRAM

 • El mn faller de Valncia ja t Falleres Majors! Marahellip
  2 semanas ago by ffallesburriana El món faller de València ja té Falleres Majors! María del Rocío Gil Uncio serà la FMV i Daniela Gómez de los Ángeles la FMIV. Enhorabona!
 • Un any ms presentem la festa de les paelles! Totahellip
  3 semanas ago by ffallesburriana Un any més presentem la festa de les paelles! Tota la info a ➡️ http://bit.ly/2fQmVQh  #PaellesFFB 
 • En marxa la II Mostra de Teatre en Valenci Ahirhellip
  3 semanas ago by ffallesburriana En marxa la II Mostra de Teatre en Valencià. Ahir va tindre lloc a València la primera reunió de totes les ciutats falleres que participen en la mostra de teatre en valencià que organitza la Junta Central Fallera. El delegat de Cultura de la Federació, Rubén Gómez, va assistir, un any més, en representació de les falles de Borriana. La II Mostra de Teatre en Valencià tindrà lloc a finals d'Abril del 2018 en la ciutat de Gandia coincidint amb el seu nomenament com a capital de la cultura i les representacions seran al teatre del museu faller.  #falles2018   #teatrefaller …
 • Hui som notcia a El Peridico Mediterrneo!!! Cada volta mshellip
  4 semanas ago by ffallesburriana Hui som notícia a El Periódico Mediterráneo!!! Cada volta més prop d’aconseguir el  #MuseuFallerBorriana  (+Info: Facebook o Twitter)
 • Molta gent ens pregunta on pot veure la batalla dehellip
  1 mes ago by ffallesburriana Molta gent ens pregunta on pot veure la batalla de flors si no pot eixir al carrer, la podran veure en el facebook d'Elperiodic.com, en el facebook de la Federació de les Falles de Burriana (Imatge de Burriana Tv) o si preferixen veure-la en la televisió, ho podran fer a través de Burriana Tv.
 • La ffallesburriana retransmetr en directe per facebook la BatallaDeFlors17 grcieshellip
  1 mes ago by ffallesburriana La  @ffallesburriana  retransmetrà en directe per facebook la  #BatallaDeFlors17  gràcies a la col·laboració de Burriana TV . Ara ja no tens excusa per a perdre't un dels actes més divertits de les festes de la Misericòrdia
 • Borriana celebra diumenge la 58 edici de la seua Batallahellip
  2 meses ago by ffallesburriana Borriana celebra diumenge la 58 edició de la seua Batalla de Flors Les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia culminaran el proper diumenge amb la celebració de la tradicional Batalla de flors on participen la totalitat de les comissions falleres de la ciutat. Este acte, que es va celebrar per primera vegada l’any 1960 arriba ja a la seua 58 edició i una vegada més farà gaudir als milers de persones que es congreguen, any rere any, al llarg de tot el recorregut de les carrosses. En esta edició del 2017, 11 seran les…
 • Volem fer arribar tot el nostre afecte i suport ahellip
  2 meses ago by ffallesburriana Volem fer arribar tot el nostre afecte i suport a les víctimes i a les seues famílies després de l'atemptat terrorista de  #Barcelona . La nostra major condemna i repulsa davant d'este atac. Ara més que mai, hem de ser ferms i estar units contra el terrorisme.
 • Poc a poc anem avanant els treballs per fer realitathellip
  3 meses ago by ffallesburriana Poc a poc, anem avançant els treballs per fer realitat el museu faller de Borriana. Hui hem pogut vore sobre plànols, la distribució dels diferents apartats amb que comptarà la sala i ben aviat començaran les obres d’acondicionament.
 • Hui la Federaci de les Falles de Burriana hem fethellip
  4 meses ago by ffallesburriana Hui la Federació de les Falles de Burriana hem fet costat als artistes del Gremi Provincial d'Artistes i Artesans Fallers que ha celebrat la seua festa anual on s'ha fet entrega dels guardons als artistes que han aconseguit enguany un primer premi. El gremi ha fet també homenatge a dos artistes, Tomás Ramos i Vicent Tornador, recentment desapareguts i als que se'ls ha atorgat el distintiu d'or a títol pòstum. El gran artista José Pascual Ibáñez "Pepet" també ha rebut l'homenatge dels seus companys i el reconeixement a tota una trajectòria de prop de 50 anys dedicada al món de…
 • Alacant acull en la festa de les fogueres a mshellip
  4 meses ago by ffallesburriana "Alacant acull en la festa de les fogueres a més de dos-cents fallers de Borriana" Més info ➡️ www.federaciofallesburriana.com
 • La Federaci seguix amb el seu objectiu de potenciar lahellip
  5 meses ago by ffallesburriana La Federació seguix amb el seu objectiu de potenciar la festa en les xarxes socials i d’acostar-la a tot el món per això, gràcies als amics de Burriana Tv, l’  #Elecci óBorriana serà retransmesa EN DIRECTE des del nostre Facebook. Ara ja no tens excusa per a perdre’t l’elecció de les Reines Falleres de  #Borriana , a les 18:45h t’esperem!
 • Des de la Federaci de Falles seguim recolzant totes leshellip
  5 meses ago by ffallesburriana Des de la Federació de Falles seguim recolzant totes les vessants del món de la festa, per eixe motiu hem organitzat per al proper dissabte 3 de Juny la Iª Mostra de LLibrets de Falla i Fira del Col·leccionisme faller. Una magnífica oportunitat per vore els treballs literaris de les falles, compartir idees sobre llibrets i, en definitiva, gaudir de la cultura fallera. No vos ho podeu perdre!
 • Els carrers de Borriana desperten plens de colorit Les CreusDeMaig17hellip
  6 meses ago by ffallesburriana Els carrers de  #Borriana  desperten plens de colorit. Les  #CreusDeMaig17  ja estan al carrer!
 • Borriana viur hui la plant de les CreusDeMaig17 una festahellip
  6 meses ago by ffallesburriana Borriana viurà hui la plantà de les  #CreusDeMaig17 , una festa d’interés turístic provincial. Vos esperem!