La Falla Barro d’Onda presenta el seu Llbret

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE L´ART DEL FOC

Estos dies,, l´activitat fallera esta en plena efervescència, amb el preparament dels ninots indultats, les carrosses per a les cavalcades del ninot, les comparses, passar pels carrers del barri per recaptar diners passant el típic cabas, etc. i també les presentacions dels llibrets que les comissions falleres editen en cada exercici.

El divendres passat va ser el torn de presentar a la societat fallera el llibret de la falla Barri d´Onda titulat “L´Art del foc”. En els salons de la seu social de la Caixa Rural Sant Josep de Borriana. Presenta´n un llibret innovador i amb una temàtica molt relacionada amb la cultura valenciana “La pirotècnia”.

La primera part del llibret ha estat per a als típicS saludes, fotos de les Corts d´honor i de la Fallera Major, les lloances corresponents i el repàs gràfic de l´exercici passat, això si, sempre busca´n una relació i cohesió amb el tema central del llibret. La segona part del llibret a sigut destinat al monogràfic de la història de la pirotècnia, dividint la secció en tres apartats, història de la pirotècnia universal amb L´assaig “Pirotècnia: del tret al masclet” escrit per Santiago Calaforra, la segona història de la pirotècnia valenciana amb l´assaig “Diguen-li Foc Trac” escrit per Pedro Manchón i per últim l´assaig titulat “L´alquímia i el foc dels Martí” escrita per Sergio López repassant la història de la pirotècnia a la localitat de Borriana que en la seua gran majoria ha estat dedicada a la nissaga familiar dels pirotècnics Martí de la reconeguda empresa Pirotècnia Martí amb 6 generacions treballant a l´ofici.

Ell llibret que ha estat dissenyat i maquetat la comissionada Verónica Sorribes, la portada ha estat dissenyada per l´artista borrianenc Juan Poré. El llibre inclou un amplíssim material gràfic cedit en la seua gran majoria per Jose manuel Dinaire i la Associació Cultural Amigos de la Pirotècnia, tambè hi han col.laborat en l´apart fotogràfic Alberto Navarro i Miguel Ruiz.

Enguany la Falla Barri d´Onda ha dotat al seu llibret d´uns elements diferenciadors com introduir codis QR al llibret perquè es poguera visualitzar mitjançant l’enllaç, mascletades i castells de focs d’artificis, proposant així un llibre interactiu. Dotar al llibre d´un separa fulls que fora un masclet original (sense pólvora , clar) realitzat per Bernardo Granados de “Pirotecnia Mart SL”i i com a obsequi un dibuix, fet a foc, de l´emblema de la falla, la bruixa, realitzat amb la combustió d´una mescla de diferents pólvores, per a crear una varietat de textures i colors. Cada dibuix és únic, puix cada combustió i càrrega de pólvora han sigut desiguals en cada paper, realitzats per la dupleta de genis Carlos Granados Martí i Juan Pore; també s´ha gravat la lectura del llibre per a fer-ho accessible als invidents amb un enllaç digital, mitjantçant els codis QR a la xarxa per poder-ho escoltar des de qualsevol dispositiu amb accés a internet, aquest procés de narració ha sigut realitzat en la seua gran majoria per Ruben Soto. I per últim publicar el llibret en la versió digitalitzada.

Per últim i com a colofó d´este projecte anomenat #algomesqueunllibretdefalla la presentació ha estat acompanyada a la inauguració, en els mateixos salons de la Caixa Rural, d´una exposició referent a la història de la pirotècnia que ha sigut montada per la empresa Pirotècnia Marti i que estarà oberta a tots els públics fins el dimecres dia 2.

Per últim este proyecte ha estat dirigit i coordinat per Sergio López i Berta Hernández i avalat per la gestora i tota la comissió de la falla, que també vol agrair a totes les cases comercials que han apostat per aquets ambiciós projecte.

Be Sociable, Share!

FACEBOOK

INSTAGRAM

 • SUSPESA la cavalcada del ninot infantil 2018
  5 meses ago by ffallesburriana SUSPESA la cavalcada del ninot infantil 2018.
 • Degut a les inclemncies meteorolgiques queda SUSPESA la Cavalcada del
  6 meses ago by ffallesburriana Degut a les inclemències meteorològiques queda SUSPESA la Cavalcada del Ninot Infantil. La nova data de celebració serà el proper DISSABTE 10 DE MARÇ a les 16.30 hores.
 • Arriben les primeres carrosses! FallesBorriana18
  6 meses ago by ffallesburriana Arriben les primeres carrosses!  #FallesBorriana18 
 • Hui des de les 18h LaFederaciEnDirecte!!!! Durant aquesta vesprada la
  6 meses ago by ffallesburriana Hui des de les 18h...  #LaFederaci óEnDirecte!!!! Durant aquesta vesprada la  @ffallesburriana  junt a La Plana al Dia t'acosten a casa (o a qualsevol lloc)... EL PREGÓ I LA CRIDA 2018! Ens veiem a Facebook Live!  #FallesBorriana18 
 • Xiquets i xiquetes de primaria el dia 16 de Mar
  6 meses ago by ffallesburriana Xiquets i xiquetes de primaria: el dia 16 de Març teniu una cita amb l'art i les falles. No vos ho podeu perdre!  #FallesBorriana18 
 • La fallaclub53 fa doblet de Ninots Indultats Les figures dels
  6 meses ago by ffallesburriana La  @falla_club53  fa doblet de Ninots Indultats. Les figures dels artistes Rafa Ibáñez i Sergio Fandos per a la Falla Club 53 es salvaran de les flames enguany. Les reines falleres de Borriana, Judit Pesudo i Ana Giménez han segut les encarregades d'entregar els guardons a la comissió guanyadora. Enhorabona!!!  #FallesBorriana18  Foto:  @ctejedophoto 
 • ACTUALITZEM LETIQUETA DE LA FESTA Desprs de lxit del passat
  6 meses ago by ffallesburriana ACTUALITZEM L’ETIQUETA DE LA FESTA Després de l'èxit del passat any, torna l'etiqueta de la festa! A partir d'ara no oblides etiquetar totes les teues publicacions sobre falles amb  #FallesBorriana18 . Passa-ho i que s'assabente tot el món!
 • Davant la previsi de fortes plujes per a dem diumenge
  7 meses ago by ffallesburriana Davant la previsió de fortes plujes per a demà diumenge 28 de Gener, queda ajornada la Volta a les Ermites que organitza la Falla Don Bosco.
 • El museu faller de Borriana cada vegada ms a prop
  7 meses ago by ffallesburriana El museu faller de Borriana cada vegada més a prop La passada setmana varen donar inici les obres d'acondicionament de la sala del Centre Municipal de Cultura «La Mercè» que acollirà l''exposició permanent sobre les falles de la ciutat. Aquest recinte integrat dintre la casa de la cultura compta amb una superfície diàfana de més de 200 metres quadrats que, una vegada finalitzat el projecte, estarà dividit en sis ambients expositius que recolliran els apartats més significatius de la festa fallera: Història, literatura i cartells, monuments, ninots indultats, indumentària i reines falleres i creus de Maig i carrosses. Després de
 • El President de la Federaci de les Falles de Burriana
  8 meses ago by ffallesburriana El President de la Federació de les Falles de Burriana, Salvador Doménech junt al Secretari General, Amadeo Antonino han assistit este matí, en representació de les falles de la ciutat, a l'acte institucional commemoratiu del 50 Aniversari de l'agermanament de la Junta Local Fallera i la comissió de la falla Císcar-Burriana de València. L'acte que ha estat conduit pel Vicepresident de la Federació, Jorge Tejedo, ha fet un repàs a la història d'aquest agermanament. La jornada festiva ha culminat amb la plantà d'una falla a l'exterior de la LLar Fallera obra de l'artista borrianenc, Rafa Ibáñez i amb un dinar
 • Les falles no faran boicot a cap acte de la
  8 meses ago by ffallesburriana Les falles no faran boicot a cap acte de la Junta Local Fallera Davant les informacions aparegudes hui en un mitjà de comunicació respecte a un suposat boicot de les falles de la ciutat als actes del 50 aniversari de l'agermanament de la Junta Local Fallera i la comissió valenciana de la falla Císcar-Burriana, la Federació de les Falles de Burriana vol manifestar que en cap moment s'ha instat a ningun col·lectiu a no acudir als actes programats. En la Junta Directiva celebrada el passat dimarts no es tenia constància oficial dels actes a celebrar i per eixe motiu es
 • Ja estan disponibles els dcims per a la loteria de
  9 meses ago by ffallesburriana Ja estan disponibles els dècims per a la loteria de Nadal de la  @ffallesburriana  ! Els pots aconseguir en qualsevol comissió. No et quedes sense ... I si toca?
 • Des del passat divendres i fins al prxim diumenge 26
  9 meses ago by ffallesburriana Des del passat divendres i fins al pròxim diumenge 26 de novembre pots visitar als salons de la Caixa Rural (C/La Carrera) l'exposició sobre l'història dels pregoners de Borriana organitzada per la Falla Barri La Vila.  #FallesBorriana18 
 • Records histria memries emocions i alegria Sentiments barrejats en la
  9 meses ago by ffallesburriana Records, història, memòries, emocions i alegria. Sentiments barrejats en la vesprada d’ahir per commemorar el 75è Aniversari de la Junta Local Fallera. El Teatre Payà va ser el marc incomparable per reunir a totes les reines i dirigents de la festa d’estos 75 anys en un acte emotiu i carregat de records. Des de la Federació de les Falles de Burriana volem transmetre la més sincera felicitació a la Junta Local Fallera i amb ella a tots els fallers i falleres de la ciutat que durant aquest període de temps ha contribuït a l’enaltiment de la festa de les falles.
 • Grcies Elena i Silvia! Grcies a totes les falleres majors
  10 meses ago by ffallesburriana Gràcies Elena i Silvia! Gràcies a totes les falleres majors i corts d'honor que anit vàreu acomiadar el vostre any. Gràcies per donar-li la vida a la festa fallera i ser la nostra millor carta de presentació. (Fotos:  @ctejedophoto )