La falla Barri d’Onda participa en la III Trobada de Solidaritat i Falles organitzada per JCF de València

El passat dissabte va tindre lloc a València la tercera edició de les trobades de Solidaritat i Falles que van comptar amb la presència de la Fallera Major de València Rocio Gil i Uncio.

L’objectiu d’estes Trobades és el facilitar a les comissions falleres un espai on compartir els seus projectes solidaris i reflexionar entorn a com es relacionen la solidaritat i les falles. En esta ocasió es plantejaren grups de treball on es va debatre sobre temes relacionats amb les iniciatives socials. Amb el resultat del treball dels grups, es va elaborar un manifest que es vol publicar en el llibre faller.

Els tres membres de la Falla Barri d’Onda que varen assistir ens varen repartir en tres grups de treball on varen poder intercanviar opinions , idees i projectes solidaris amb falles de València, Xirivella o Sagunt entre altres.

Després de posar en comú les conclusions i idees dels grups, tots varen estar d’acord que les falles son el moviment associatiu més important que tenim i que fer projectes solidaris és fer vore la realitat que ens rodeja; que és important implicar cada vegada a més gent, més falles i sobretot implicar als xiquets i joves.

També es va destacar la importància de que la gent veja que una falla no és només, festa, música o molèsties al veïnat, sinó que també es fan bones accions que ajuden .

Totes juntes varen crear una xarxa de falles solidaries on poder demanar o donar ajuda a qualsevol falla que comence qualsevol projecte.

Per últim, els col·lectius participants es varen emplaçar per noves trobades on tractar temes com llenguatge no sexista, diversitat cultural, etc.

Els fallers i falleres del Barri d’Onda destaquen de la seua participació el haver pogut comprovar que cada vegada son més les falles solidàries i amb iniciatives com esta esperen ser-ne moltes més.

FACEBOOK