Borriana posa en valor la ‘diversitat cultural i artística’ de les Falles amb la I Mostra de Llibrets de Falla

Les regidories de Festes i Cultura, la Federació de Falles de Borriana i els organitzadors de la Mostra del Llibret Faller de la ciutat han presentat avui l’esdeveniment que aquest dissabte a partir de les deu del matí espera “seguir donant a conèixer tant als fallers i falleres com a la resta de la ciutadania, la capacitat literària i artística d’aquestes festes, que hem de posar en valor més enllà del caràcter més efímer de les celebracions, el foc, la pólvora i els monuments”, tal com han coincidit en assenyalar tant el president de la Federació de Falles de Borriana, Salvador Doménech, com el director de la Mostra, Vicent Blasco.

Ha sigut la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, qui ha volgut iniciar la presentació “donant les gràcies a les 19 comissions falleres de la ciutat a les quals felicitem i recordem que seguirem recolzant en tot moment per a, com en aquesta ocasió, posar en valor el treball moltes vegades no visible que realitzen durant tot l’any”. A continuació el mateix president de la Federació, Salva Doménech, ha explicat que “aquesta mostra ha de servir per a donar a conèixer més si cap, la diversitat i amplitud de treballs i disciplines sobre les quals treballen les Falles, ja que a més de la pólvora, la música o el foc, també la literatura festiva té al Llibret Faller com a màxim exponent, i per tant, volem que es conega tota eixa labor de recerca que porta darrere la seua elaboració”. A més, ha coincidit amb el director d’aquesta I Mostra del Llibret Faller, Vicent Blasco, qui també ha parlat del “caràcter efímer que sempre envolta a les pròpies celebracions de les Falles, i que per tant té al Llibret Faller com el millor testimoniatge per a la posteritat del treball que es realitza, per això també hem volgut incorporar una Fira del Col•leccionisme, perquè fins i tot aquelles Falles que no poden destinar tant temps al Llibret, mostren els seus treballs”. Per això, “a partir de les deu del matí i fins a les dues del migdia es podran visitar en el CMC La Mercè els treballs de les comissions locals, a més de les aportacions del Grup d’Estudis Històrics Fallers o Falles arribades des de Sagunt o Torrent que ja han confirmat la seua participació”. Finalment, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha insistit en “primer agrair a tots i totes els que faran possible aquesta primera edició de la Mostra, ja que estem segurs que naixent, com ho ha fet, des de la humilitat de voler mostrar l’esforç i la capacitat literària de les Falles, s’arrelarà en el nostre calendari i segur que es repetirà en els pròxims anys”. A més també ha afegit que “la Mostra ha de servir tant perquè la gent que no està dins del món faller conega detalls i treballs que en moltes ocasions no són tan visibles, com perquè la gent que conforma les comissions intercanvie experiències i coneixements per a seguir fent créixer la qualitat de les publicacions”. Si com ha recordat Granel “a més coincidix que durant la vesprada es realitza l’acte d’Elecció de les noves Reines Falleres, estem segurs que el dissabte serà una gran jornada de posada en valor de les nostres Falles”.

 

Text i fotos: Gabinet de comunicació de l’Ajuntament de Borriana

Be Sociable, Share!

FACEBOOK

INSTAGRAM

 • Volem fer arribar tot el nostre afecte i suport ahellip
  8 horas ago by ffallesburriana Volem fer arribar tot el nostre afecte i suport a les víctimes i a les seues famílies després de l'atemptat terrorista de  #Barcelona . La nostra major condemna i repulsa davant d'este atac. Ara més que mai, hem de ser ferms i estar units contra el terrorisme.
 • Poc a poc anem avanant els treballs per fer realitathellip
  1 mes ago by ffallesburriana Poc a poc, anem avançant els treballs per fer realitat el museu faller de Borriana. Hui hem pogut vore sobre plànols, la distribució dels diferents apartats amb que comptarà la sala i ben aviat començaran les obres d’acondicionament.
 • Hui la Federaci de les Falles de Burriana hem fethellip
  1 mes ago by ffallesburriana Hui la Federació de les Falles de Burriana hem fet costat als artistes del Gremi Provincial d'Artistes i Artesans Fallers que ha celebrat la seua festa anual on s'ha fet entrega dels guardons als artistes que han aconseguit enguany un primer premi. El gremi ha fet també homenatge a dos artistes, Tomás Ramos i Vicent Tornador, recentment desapareguts i als que se'ls ha atorgat el distintiu d'or a títol pòstum. El gran artista José Pascual Ibáñez "Pepet" també ha rebut l'homenatge dels seus companys i el reconeixement a tota una trajectòria de prop de 50 anys dedicada al món de…
 • Alacant acull en la festa de les fogueres a mshellip
  2 meses ago by ffallesburriana "Alacant acull en la festa de les fogueres a més de dos-cents fallers de Borriana" Més info ➡️ www.federaciofallesburriana.com
 • La Federaci seguix amb el seu objectiu de potenciar lahellip
  3 meses ago by ffallesburriana La Federació seguix amb el seu objectiu de potenciar la festa en les xarxes socials i d’acostar-la a tot el món per això, gràcies als amics de Burriana Tv, l’  #Elecci óBorriana serà retransmesa EN DIRECTE des del nostre Facebook. Ara ja no tens excusa per a perdre’t l’elecció de les Reines Falleres de  #Borriana , a les 18:45h t’esperem!
 • Des de la Federaci de Falles seguim recolzant totes leshellip
  3 meses ago by ffallesburriana Des de la Federació de Falles seguim recolzant totes les vessants del món de la festa, per eixe motiu hem organitzat per al proper dissabte 3 de Juny la Iª Mostra de LLibrets de Falla i Fira del Col·leccionisme faller. Una magnífica oportunitat per vore els treballs literaris de les falles, compartir idees sobre llibrets i, en definitiva, gaudir de la cultura fallera. No vos ho podeu perdre!
 • Els carrers de Borriana desperten plens de colorit Les CreusDeMaig17hellip
  3 meses ago by ffallesburriana Els carrers de  #Borriana  desperten plens de colorit. Les  #CreusDeMaig17  ja estan al carrer!
 • Borriana viur hui la plant de les CreusDeMaig17 una festahellip
  3 meses ago by ffallesburriana Borriana viurà hui la plantà de les  #CreusDeMaig17 , una festa d’interés turístic provincial. Vos esperem!
 • Totalment dacord amb aquesta imatge El prxim que diga quehellip
  5 meses ago by ffallesburriana Totalment d'acord amb aquesta imatge El pròxim que diga que a  #FallesBorriana17  plou... Falleres, fallers, recordeu, ploga, trone o neve... a  #FallesBorriana17  no hi ha qui ens frene!
 • Amb el Preg i la Crida donem per iniciades oficialmenthellip
  6 meses ago by ffallesburriana Amb el Pregó i la Crida donem per iniciades oficialment les  #FallesBorriana17 . Arriben els dies grans de les festes i és moment de gaudir-los en harmonia i germanor. Les Reines Falleres, Elena Collado i Silvia Martínez, el pregoner, Diego Palomo i l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, ens han convidat hui a participar i gojar de les falles. Ens han alenat a deixar un poc de costat nostre quefer quotidià per submergir-nos en l'ambient festiu de la falla. És temps, de música, coets, gastronomia, indumentària, monument, crítica... en definitiva de passió per les falles! Benvingudes Falles 2017!!!
 • Falten 7 dies per al Preg i tenim un reptehellip
  6 meses ago by ffallesburriana Falten 7 dies per al Pregò i tenim un repte per aconseguir!!! Enguany el nostre hastag oficial per a la setmana gran serà  #FallesBorriana17 , però ens agradaria que vosaltres l'utilitzàreu també en les vostres publicacions així aconseguirem unificar a totes les comissions i a tots els comissionats i comissionades davall el mateix hastag! No sols compartim passió per les falles, ara també compartim hastag faller!  #FallesBorriana17 
 • Falleres Fallers necessitem la vostra ajuda! Dem a les 2000hhellip
  6 meses ago by ffallesburriana Falleres, Fallers... necessitem la vostra ajuda! Demà a les 20:00h publicarem un repte que hem d'aconseguir junts. Estàs preparat per a ajudar? Comptem amb tu!
 • Deixem per ac les categories dels monuments fallers 2017 Quedenhellip
  6 meses ago by ffallesburriana Deixem per ací les categories dels monuments fallers 2017... Queden 9 dies per al pregò!!!!  #FallesBorriana17 
 • Deixem per ac les categories dels monuments fallers 2017 Quedenhellip
  6 meses ago by ffallesburriana Deixem per ací les categories dels monuments fallers 2017... Queden 9 dies per al pregò!!!!  #FallesBorriana17